Make your own free website on Tripod.com


PRERADE I OSTALE PERSONALIZACIJE


 

"WILD THING"

Ovo je mala prerada prednjeg i zadnjeg blatobrana, zamijenjen je volan i ofarbano u boje koje je vlasnik htio.
 
 

"THE GHOST OF THE '80"

Baza ovog motora je Honda Bol d'Or 750, '80. godište.
Od njezinih originalnih dijelova ostalo je jako malo (dio šasije i agregat). Prednji kotač je od Yamahe FZR, a zadnji Suzuki GSXR. Ostali dijelovi su izrađeni ručno. Rezervoar, prednji i zadnji blatobran, bočne plastike i sic su napravljeni od poliestera. Sic je naravno dodatno presvučen kožom na kojoj je prošiven plamen. Vilice su od punog čelika i zatim kromirane. Inklinacija može varirati jednostavno tako da se otpuste dva vijka ispod donjeg trokuta i potegne kotač prema naprijed i ponovo zategnu vijci. Čvrsto je zbog toga što su klizne plohe nazubljene (5x5mm). Auspusi su rađeni od inoxa, osim ispuštnih grana koje su od čelika a zatim kromirane. Interesantni su detalji kao što je nosač zadnjih kočionih kliješta napravljen u obliku plamena, također od čelika a zatim niklovano.
Cijeli obik motocikla zaokružuje ime i crtež duhova u dimu, a da bi dobili pravi dojam moramo ugasiti svjetlo... Motor svijetli u mraku! Naime, po cijeloj karoseriji pošprican je fosfor pa tako oslikanim duhovima daje život.
 
 

"MOTO GUZZI"

"Guzzi je talijanska legenda, doduše malo kockast i krut ali i dalje odličan motor." To bi rekli kada bi nas pitali za guzzija iz sedamdesetih i osamdesetih, a onda ugledamo ovo! Svašta može ta stakloplastika!
Blatobrani i rezervoar su izrađeni od stakloplastike koje nije radio Cycle Clinic (netko nas je pretekao :), ali se vlasnik obratio nama za izradu kofera i lakiranje motora u dvije boje sa bijelom linijom koja ih razdvaja. Koferi su izrađeni od... naravno stakloplastike, a nosači, šarniri i okovi od inoxa. Unutrašnjost kofera je tapecirana tepisonom.
 
 

"CTX"

Nije bitno koliko godina imaš, niti kojim motorom raspolažeš, bitno je biti originalan u pozitivnom smislu!
Ovo je CTX TOMOS izrađen u karbonu i stakloplastici, auspuh ispod sica, povišen kako bi izgledao kao pravi cross. Jesmo li postigli pravi efekt odlučite sami!
 
 

"BLACK WIDOW"

Za izradu ovog motocikla utrošeno je tri i po godine rada. Radili smo ga moj prijatelj i vlasnik ovog motocikla Rikardo Buršić i ja. On nažalost više nije među nama i zbog toga vrlo vjerojatno ovaj motor nikada neće biti potpuno gotov i voziti našim cestama.

Motor koji smo izabrali za preradu bio je Honda CB 750 four, '76. godište. Od tog motora uzeli smo agregat, a ostatak je ručno izrađen - od kostura pa do svjetala i žmigavaca. Vilice su izrađene od inoxa, softail šasija je od inoxa i čelika. Iako na prvi pogled izgleda kao da nema amortizera, oni su skriveni ispod sjedala i šasije. Rezervoar je naravno stakloplastika, a kroz njega prolaze instalacije i sajla za kilometar-sat. Na motoru nije oslikan samo rezervoar već i šasija i blatobrani.
Uživajte u pogledu na Black Widow!
 
 

"ADRENALIN JUNKY"

(nekada moj motor, danas sa sretnim novim vlasnikom u Delnicama)
Preraditi GSX-a nije lako ako želimo da ovako izgleda, ali, vjerovali ili ne sve je ovo ručni rad:
- rezervoar, sic i poklopac paljenja izradio sam od stakloplastike
- volan, nosači volana, naslon, nosači naslona i auspusi izrađeni su od prokroma
- trokuti vilica i nosači kočnica od čelika
Šasija je ostala original samo u predjelu brojeva. Na stolu je stavljen u centar, kako bi ovaj zanimljivi motor mogao i voziti. Naravno sve to ne bi bilo izvedivo bez mojih prijatelja Lorana Stojšića (Gery) i Rikarda Buršića koji su izrađivali dijelove od metala po mojim nacrtima.
 
 

Ovaj je motor čisti rus; u originalu je izgledao otprilike kao Jawa ili ČZ (stari) Hm... nije loše, ali morate priznati da je ovako bolji, i da ga vidite na cesti okrenuli biste se za njim!
Na tom je motoru sve osim mašine ručni rad! Uživajte u prizoru...
Kompletan rad u metalu na tom motoru izradio je Rikardo Buršić
 
 

GSX 850 KARDAN

Kako personalizirati motor a da financijski trošak ne bude prevelik?!
- blatobran i sic izrađeni su od stakloplastike (naravno sic je presvučen crnom kožom)
- nosači volana i volan od prokroma
- na kraju dodamo i jedan dobar crtež na rezervoaru
i motor više ne liči na sebe!