Make your own free website on Tripod.com


  NOVO!!!
HARLEY QUINN
       
  harley quinn
 
 
 

Harley Davidson 883, sportster… original… hmm… dosadno, a?! Small block… nije to pravi Harley! … ako i nije bio, sada je!!

Istina, sporty je mali Harley. U originalnoj verziji kao što je bio nekada moj, najbolje je izgledao kada ga je vozila moja cura – sadašnja žena! Ja sam ga zapravo kupio baš da bi napravio ovako nešto. Pošto se preradama motocikala bavim već duži niz godina, odlučio sam prijeći sa prerada japanaca na preradu Harley Davidsona (mada je Harley moj san još iz djetinjstva).

Većina djelova na ovom motociklu je ručni rad. Od toga na prvi pogled mogu se primijetiti: vilice, trapovi, blatobrani, papučice mjenjača i kočnice itd. Iskusnije oko će primijetiti i ostale sitnice npr. kočnice prednje ne pripadaju Harleyu, kao ni felge, s tim da kočnice (diskovi sa kliještima) nisu u kompletu sa felgama. Diskovi su pričvršćeni preko adaptera (redukcije) na felge, a kliješta preko adaptera na čašice vilica. Krakovi su original Harley, dok su trokuti vilica ručno izrađeni sa kutom od 6o, taman toliko koliko je prednji kotač manji, tako da kotač opet gazi tamo gdje je gazio i prije. Motor je stabilan na cesti. Zadnji kotač je u originalu bio od 16" i širine 130, dok je sada 180/17. Za takvo nešto nije trebao samo širi trap već i izbaciti remenicu na mjenjaču više vani kako bi mogao proći mimo gume ravno na zadnju remenicu koja je preko adaptera pričvršćena na zadnju felgu. Zbog izbacivanja prednje pogonske remenice morao sam odrezati dio poklopca ispod kojeg više nije stala! Auspusi nisu toliko glasni kao što izgledaju, imaju svaki svoj prigušivač. Ručne su izrade, naravno. I sic je udobniji nego što izgleda, iako ne i za suvozača, ali sam zato napravio još jedan koji čeka u garaži i poželi li moja ženica voziti se samnom, skinem taj i namontiram sic sa foteljicom za suvozača (ovako je barem sigurna da neću, otiđem li sam na kakve bajkere, voziti nikakvu suvozačicu).

Airbrush, crteži po karoseriji motora imaju veze sa imenom motora i izgledom. Harley Quinn… nije pogrešno napisano, ne misli se na Harley kraljicu, već na harlekina (dvorsku ludu tj. masku iz stare talijanske komedije). Lik na rezervoaru je iz stripa "Batman" – družica slavnog Jokera. Njezino pravo ime je Harleen Quinzel a pod maskom Harley Quinn. To objašnjava vrckasti oblik i izgled motora a i onu trubicu na volanu. Boja je bijela, ali ne uvijek. Kako pada noć motor postaje sve zeleniji, dok na kraju kada je totalni mrak svijetli zelenom bojom. Svijetli, stvarno svijetli. Naime, napravio sam boju od praha fosfora koji se danju puni na svjetlu, a noću isijava zelenkastim svjetlom. Motor je pun iznenađenja, a u pripremi ih još!